Espectacle en castellà
Espectacle guanyador dels Premis Teatres del Món 2013: Millor adaptació, Millor actor (Martín López Carzolio) i Millor direcció.
del 13 de setembre al 16 d'octubre de 2016
Espectacle en castellà
Espectacle guanyador dels Premis Teatres del Món 2013: Millor adaptació, Millor actor (Martín López Carzolio) i Millor direcció.
Othelo
de William Shakespeare
Direcció i Adaptació: Gabriel Chamé Buendia
Intèrprets:
Matias Bassi
Elvira Gomez
Gabriel Beck
Martín López
Escenografia i llums: Jorge Pastorino
Música: Sebastián Furman
Disseny Gràfic: Matias Bassi
Fotografies: Gianni Mestichelli
Vestuari: Gabriel Chamé Buendía
Assistència General: Justina Grande
Distribució: Leila Barenboim i Gabriela Marsal (Mika Project)
Producció: La Villarroel i Mika Project
Premis:
Espectacle guanyador dels Premis Teatres del Món 2013
· Millor adaptació
· Millor actor (Martín López Carzolio)
· Millor direcció
"Shakespeare els beneiria. No se'ls perdin." Jordi Bordes El Punt Avui
"Un montaje de endiablado ritmo." Imma Fernández El Periódico de Catalunya
"Quatre artistes monumentals interpreten els cent minuts teatrals més trepidants, divertit i intel·ligents que s’han vist en molts anys als escenaris." Joan-Anton Benach La Vanguardia
"Una bacanal de l’humor, una festa policòmica que sorprèn per l’equilibri entre el respecte a la tragèdia de la gelosia i la tremenda gamberrada humorística i metateatral que juga al gat i al ratolí amb el text original." Juan Carlos Olivares Time Out
"Una mesurada i intel·ligent subversió del clàssic". Santi Fondevila Ara
“Siempre Shakespeare. Lo cómico es trágico y tan trágico que es cómico, o lo que somos capaces de hacer por odio y celos”.
Cuatro actores, especialistas en el teatro físico, el clown y el burlesco, interpretan la famosa tragedia de William Shakespeare, Othelo.
En una puesta totalmente despojada de realismo cotidiano, el juego físico y el verso blanco del maestro inglés se enfrenta y se complementa en un lenguaje lúdico, hilarante y absurdo. Respetando el texto de Othelo, su poesía, y tensión dramática, ahondo en las intenciones de los personajes a través del gag cómico, generando una ironía siniestra en la tragedia. Investigo, sin solemnidad, la relación entre lo trágico y lo cómico, como claves del teatro clásico y contemporáneo.
Othelo es actual y me cuestiona sobre: el amor la lealtad, el racismo, la ambición, la violencia doméstica, envidia, celos, frialdad científica y o, creencia sanguínea. ¿Qué es para nosotros un negro, un mentiroso, y la venganza?.
Othelo es un espejismo maléfico en el que acercándote no ves más que arena. O tu propia tragicomedia.
GABRIEL CHAMÉ BUENDÍA
Programació i Manteniment: SEIC.cat
Disseny Web & Front-end: vueloIV.com