Ragazzo

del 9 de gener al 14 de febrer de 2023

ragazzo a la villarroel de barcelona

Espectacle en català

1h. 35min.

Espectacle recomanat per a majors de 12 anys

El dia 6 de febrer es celebrarà una postfunció a càrrec de Recomana.cat

Fitxa artística

Autoria i direcció: Lali Álvarez Garriga

Intèrpret
Oriol Pla   Ragazzo

Il·luminació: Núria Solina
Espai sonor: Pau Matas

Ajudantia de direcció: Quimet Pla
Assistent de direcció: Irene Vicente
Caps tècnics del teatre: Iker Gabaldón i Jaume Feixas

Màrqueting i comunicació: Focus
Reportatge fotogràfic: Clàudia Serrahima
Disseny gràfic: Santi&Kco

És una producció de Teatre Tot Terreny i Hui Basa / Theatre Of The Real
 

Col·laboradors: Aleix Aguilà i Isaac Domínguez

Agraïments: Haidi Giuliani, Giuliano Giuliani, Elena Giuliani, Teresa Garriga, Dani Lagartofernández, Agnés Mateus, Sergi Gutiérrez, Diana Pla, Ignasi Álvarez, Anna Gonzalvo, Viky Benítez, Marisol Casas, Txus Martínez, Francesca Mascetti, Vanesa Rise, Gary Shochat, Eloise Barighini, Andre de Lotto, Guido Ramellini, Ida Mauro, Katia Bosco, Dario Ferraro.

Un agraïment especial al grup Zoo pels temes musicals

Sinopsi

Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la Segona Guerra Mundial: les fronteres estan tancades, se suspèn el Tractat de Schengen, es prohibeixen les manifestacions i les reunions en algunes zones de la ciutat; es prohibeix estendre la roba als balcons. Detencions. Identificacions. 30.000 policies patrullen pels carrers i no permeten l'entrada a la 'Zona Rossa', el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera.

Ragazzo, malgrat tot, viu l'estiu de la ciutat: fa poc ha okupat amb uns amics un espai acollidor que han condicionat com a habitatge, està de vacances, té temps per escoltar música, llegir, cuinar, enamorar-se... i per participar en el Fòrum Social Mundial que també s'ha instal·lat a la ciutat i on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest "altre món possible" que des de fa uns anys s'imagina com a alternativa a la globalització. El seu destí quedarà marcat quan prengui la decisió de quedar-se a la Columna dels Desobedients, que s'ha proposat una acció pacífica de desobediència civil: violar el confinament de la 'Zona Rossa'.
Què fer davant l'amenaça? Té legitimitat un govern que s'ha de blindar per decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible?

Ragazzo és un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la Història que els amos del món mai escriuran per nosaltres.

Comprar

Crèdits Web:

Programació i Manteniment: SEIC.cat

Disseny Web & Front-end: vueloIV.com