La Villarroel

HISTÒRIA

la villarroel teatre barcelona historia

Fundada l’any 1972 en un intent de crear un teatre proper a la classe obrera, La Villarroel sempre s’ha distingit per la seva vitalitat i pel seu compromís social. El 2005, el Grup Focus assumeix la responsabilitat de gestió i programació del teatre a tots els nivells, i encarrega la direcció artística al director argentí Javier Daulte. Del 2010 i fins al 2012 és la dramaturga Carol López qui agafa les regnes de la direcció artística de La Villarroel. A inicis de 2013 dóna el relleu a Borja Sitjà, i al 2014 és Tania Brenlle l’encarregada de portar la direcció artística de la sala. El 2016 rep el premi a la millor Sala dels Premis de la Crítica.

Des de la seva creació s’han estrenat més de dos-cents cinquanta espectacles, la gran majoria en català i d’autors catalans, vint-i-una obres de producció estrangera i més de cinquanta-cinc recitals de cançó. Espectacles, companyies i intèrprets com Ovidi Montllor, Pi de la Serra, Luis Pastor, Companyia Elèctrica Dharma, Carlos Cano, Amancio Prada, Faemino y Cansado, Charo López, Miguel Gila, Carles Alberola, Karra Elejalde, Manuel Galiana, Emma Vilarasau, Vicky Peña, Rafael Álvarez “El Brujo”, Dagoll Dagom, Tricicle, La Cuadra de Sevilla, Raimon, Juanjo Puigcorbé, Laia Marull o Clara Segura, són exemples d’una llarga llista.

Sota la gestió del Grup Focus, La Villarroel s’ha convertit en finestra per a la dramatúrgia contemporània, el teatre d’autor viu, i en especial, l’autoria catalana.

La Villarroel rep el suport de les següents institucions: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura) i Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura).

Direcció artística

tania brenlle directora la villarroel teatre barcelona

Tania Brenlle
Directora artística

Destaca la seva trajectòria internacional al capdavant de les produccions executives del Teatre Romea en l’època de Calixto Bieito (La vida es sueño, La ópera de cuatro cuartos, Peer Gynt, Plataforma, Tirant lo Blanc…).

També la seva tasca com a productora executiva en diferents festivals internacionals com el Festival Internacional d’Edimburg, Cervantino de Guanajuato de Mèxic, Festival Internacional de Bergen, Oslo, París, Hèlsinki, Caracas, Bogotà, etc. i dels festivals espanyols, com ara el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida.

És professora del màster de Gestió Cultural en la Universitat de València.

GALERIA D’IMATGES

SERVEIS

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda

Seients reservats per a persones amb mobilitat reduïda

Grada B recomanada per a persones amb mobilitat reduïda (per a cadires de rodes, si us plau, avisar abans al teatre)

Agraïm que ens truqueu abans per facilitar-vos l’accés a la sala al telèfon 93 451 12 34

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb l’instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.

El personal de sala us proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Cafeteria

La Villarroel disposa de servei de cafeteria amb accés directe des del vestíbul del teatre. La cafeteria estarà oberta des d’una hora abans del començament de la representació fins l’inici de l’espectacle.

Aparcaments

Ben a prop de la sala trobareu els següents pàrquings:

Villarroel
C/ Villarroel, 60

Parking Cerdanya
C/ Casanova, 66 · Passatge Valeri Serra, 21

Crèdits Web:

Programació i Manteniment: SEIC.cat

Disseny Web & Front-end: vueloIV.com