El teatre

Història

Fundada l’any 1972 en un intent de crear un teatre proper a la classe obrera, La Villarroel sempre s’ha distingit per la seva vitalitat i pel seu compromís social. El 2005, el Grup Focus assumeix la responsabilitat de gestió i programació del teatre a tots els nivells, i encarrega la direcció artística al director argentí Javier Daulte. Del 2010 i fins al 2012 és la dramaturga Carol López qui agafa les regnes de la direcció artística de La Villarroel. A inicis de 2013 dóna el relleu a Borja Sitjà, i al 2014 és Tania Brenlle l’encarregada de portar la direcció artística de la sala. El 2016 rep el premi a la millor Sala dels Premis de la Crítica.

Des de la seva creació s’han estrenat més de dos-cents cinquanta espectacles, la gran majoria en català i d’autors i autores catalans, vint-i-una obres de producció estrangera i més de cinquanta-cinc recitals de cançó. Espectacles, companyies i intèrprets com Ovidi Montllor, Pi de la Serra, Luis Pastor, Companyia Elèctrica Dharma, Carlos Cano, Amancio Prada, Faemino y Cansado, Charo López, Miguel Gila, Carles Alberola, Karra Elejalde, Manuel Galiana, Emma Vilarasau, Vicky Peña, Rafael Álvarez “El Brujo”, Dagoll Dagom, Tricicle, La Cuadra de Sevilla, Raimon, Juanjo Puigcorbé, Laia Marull o Clara Segura, són exemples d’una llarga llista.

Sota la gestió del Grup Focus, La Villarroel s’ha convertit en finestra per a la dramatúrgia contemporània, el teatre d’autor viu, i en especial, l’autoria catalana.

La Villarroel rep el suport de les següents institucions: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura), ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura), INAEM (Gobierno de España, Ministerio de Cultura i Deporte), Unió Europea (Fons Europeu Next Generation; Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia), Next Generation Catalunya.

Direcció artística

Tania Brenlle

Directora artística

Destaca la seva trajectòria internacional al capdavant de les produccions executives del Teatre Romea en l’època de Calixto Bieito (La vida es sueñoLa ópera de cuatro cuartosPeer GyntPlataformaTirant lo Blanc…).

També la seva tasca com a productora executiva en diferents festivals internacionals com el Festival Internacional d’Edimburg, Cervantino de Guanajuato de Mèxic, Festival Internacional de Bergen, Oslo, París, Hèlsinki, Caracas, Bogotà, etc. i dels festivals espanyols, com ara el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida.

És professora del màster de Gestió Cultural en la Universitat de València.

Espais

Les portes de La Villarroel estan obertes al desenvolupament d’esdeveniments empresarials, culturals o promocionals que busquin un entorn singular i amb valor afegit.

Característiques

Aforament
Grada A : 252 butaques
Grada B: 155 butaques

Relació públic/escena
Escenari central

Última reforma
Any 1987

Arquitecte
Gilbert López Atalaya

Dimensions de la sala

Ample màxim: 14,5m

Fons des de boca: 18,5m

Alçada màxim: 6,6

Lloguer de l’espai

Per a rebre més informació sobre les característiques de l’espai, la disponibilitat de dates i les tarifes de lloguer podeu contactar amb:

Isabel García
Tel. 93 309 75 38
igarcia@focus.cat

Serveis

Cafeteria

La Villarroel disposa de servei de cafeteria amb accés directe des del vestíbul del teatre. La cafeteria estarà oberta des d’una hora abans del començament de la representació fins a l’inici de l’espectacle.

Oficina tÈcnica

Si necessiteu informació sobre les característiques tècniques de La Villarroel podeu posar-vos en contacte amb l’oficina tècnica:

Director de l’oficina tècnica

Moi Cuenca
mcuenca@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Cap tècnic del teatre

Iker Gabaldón
Tel. 93 451 12 34

Patrocinadors

FORMEU PART D’UNA EMPRESA COMPROMESA AMB LA CULTURA?

La Villarroel ofereix la possibilitat de patrocinar el conjunt de la seva programació anual o algun dels seus espectacles de manera individualitzada.

D’aquesta manera, les empreses poden associar la seva imatge corporativa a la trajectòria del teatre i alhora gaudir d’un ampli programa de contraprestacions.
Per a més informació i elaboració d’una proposta adequada a les vostres necessitats us podeu posar en contacte amb:

Fabyan Salvador
fsalvador@grupfocus.cat
Tel. 93 309 75 38

Empreses patrocinadores

Amb la col·laboració de

Institucions

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de movilitat reduïda, siusplau truquin a la taquilla del teatre i efectui la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins a mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb l’instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Servei de subtitulació

Aquest servei s’ofereix per al públic amb dificultats greus d’audició i/o per poder subtitular en català espectacles en un altre idioma. El públic podrà seguir la funció sense perdre l’argument i l’acció.
El personal de sala els proporcionarà qualsevol informació complementària que necessitin.
Aquest sistema de subtitulació en directe s’ofereix en funcions concretes de la temporada i s’anuncien a la programació.

Servei d’audiodescripció

El teatre farà un seguit de funcions de cada espectacle amb l’adaptació d’audiodescripció.
Aquest sistema d’audiodescripció en directe s’ofereix en funcions concretes de la temporada i s’anuncien a la programació.


Contacte

Com arribar

C/ Villarroel, 87
08011 Barcelona

Metro

L1 Urgell
L5 Hospital Clínic

Bus

59, V11, H12, 121

Nit Bus

N1, N2, N12, N13, N14, N15, N16, N17, N18, N28

Aparcaments

Villarroel
C/ Villarroel, 60

Pàrking Cerdanya
C/ Casanova, 66
Passatge Valeri Serra, 21

Departaments

Informació general

Taquilla (horari de tarda):93 451 12 34
info@lavillarroel.cat

Obertes de dimarts a divendres de 17:30 h, quan hi hagi funció, fins a l’hora d’inici de l’espectacle.
Dissabtes i diumenges, a partir de les 16:30 h fins a l’hora d’inici de l’espectacle.
Horari d’atenció telefònica: a la tarda, els dies de funció.
* Les entrades comprades a taquilla també inclouen despeses de gestió.

Cap de sala

Rita Capella i Margarit

Serveis a empreses

Isabel García
igarcia@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Departament de premsa

premsa@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Sala de Premsa

Villarroel internacional

international@focus.cat
Tel. +34 93 309 75 38