“La llista de Jennifer Tremblay (···) és la poesia de la quotidianitat d’una dona americana. El text, premiat el 2008 al Canadà, té una qualitat literària important. És un clàssic sobre la situació de la dona normal de classe mitjana. Allegra Fulton, que la va interpretar al Canadà, ens ensenya avui una posada en escena potent i molt cuidada que mima la música, les imatges projectades i el moviment subtil de la protagonista. Laia Marull, que per fi torna als nostres escenaris, fa una gran interpretació de moviment, veu i expressivitat de gran subtilesa i alhora de molta força. És un espectacle brillant d’una gran perfecció.”
Maria José Ragué (El Mundo)

“És un treball frenètic que Laia Marull executa amb bones maneres i una gestualitat esplèndida, dirigida minuciosament per Allegra Fulton.”
Joan-Anton Benach (La Vanguardia)

“El repte de La llista és, sobretot, formal. El text són frases curtes, estil talment una llista, però amb molts viaranys, i ‘una història bastant tremenda’.”
Andreu Gomila (Time Out)

“Allegra Fluton (···) recrea amb Laia Marull tota la força i la intenció de la vitalitat del personatge extreta de la pròpia experiència sobre l’escenari sense deixar que es perdin els moments poètics que el text conté i que marquen, en setanta minuts, lleugers canvis de rumb en el discurs. (···) Laia Marull no es limita a posar-se en la pell de la dona de La Llista, perquè no es tracta de ‘dir’ només el text, sinó que vesteix cadascuna de les accions amb un moviment que omple de dinamisme el risc de l’aspror que té al seu abast sobre el quadrilàter blanc: s’enfila a la taula, s’hi ajup a sota, s’estén a terra, s’asseu sobre la taula amb els peus a la cadira, s’avança cap als espectadors, a vegades els interroga, marca alguns silencis... (···) Vet aquí que el personatge de Laia Marull podria reflectir amb una única imatge el que mil paraules buides de bons propòsits de conciliació familiar i laboral no han sabut encara resoldre.”
Andreu Sotorra (Clip de teatre)

“Escarit, calculat, precís i poètic, un monòleg d’una gran riquesa.”
Rue Frontenac

Sinopsi

Obra per a una actriu. Una dona que esquiva la vida. Frases curtes, que ens descobreixen el seu món interior, configuren la trama i ens ajuden a descobrir la vida d’Ella i el perquè del seu remordiment. Un text d’abast universal en què es reflecteix una societat cada cop més allunyada de les coses essencials, perduda en les obligacions quotidianes i desconnectada dels fets més senzills. Una possibilitat de canvi. Un relat en format de llista.

Espectacle en català.

Durada: 1 hora i 10 minuts.

Fitxa artística

La llista
de Jennifer Tremblay
Direcció: Allegra Fulton
Intèrpret: Laia Marull
Traducció: Cristina Genebat
Escenografia i vestuari: Jose Novoa
Caracterització: Paula Ayuso
Il•luminació: Mingo Albir
Vídeo: Ramon Balagué i Kitiara Ferran (Minifilms)
Espai sonor: Mar Orfila
Ajudant de direcció: Mia Esteve
Cap tècnic: Arnau Planchart
Realització de vestuari: Goretti

Coproducció: La Brutal i Teatre Lliure 
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.
Agraïments:
Anna Guix, María Jesús Bronchal, Isa Casanellas, Jennifer Tremblay, Kelly Thornton, Denyse Karn, Gloria Montero, David Fulton, Miguel Fulton, Rhys Fulton-Doyle, Andrew Tarbet, Clàudia Costa i Cia. Les llibertàries.

Espectacle en català.
Durada aproximada:
1 hora i 10 minuts (sense pausa)

Tarifes especials

  • Major de 65 anys – 15% dte. els dimecres i dijous*
  • Carnet família nombrosa o monoparental – 15% dte. dimecres i dijous*
  • Carnet discapacitat – 15% dte. dimecres i dijous* Només vàlid pel titular
  • Menor 35 anys – 15% dte. els dijous*
  • Carnet Jove – 15% dte. dimecres*
    Els descomptes no són acumulables
    *Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de movilitat reduïda, siusplau truquin a la taquilla del teatre i efectui la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins a mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb l’instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Comprar

Vine en Grup