“Un espectacle delicat, com un bombó que se’t desfà als dits. La dramatúrgia de Ramon Madaula escull i revaloritza un Santiago Rusiñol artista total”. Clip de Teatre. Andreu Sotorra

“Una pedra preciosa. Hi ha espectacles bons i alguns que hauríen de ser obligatoris.” Toni Puntí

“L’obra és un exemple de bona execució... un autèntic viatge a un món que se sent, s’ensuma, es veu, es palpa, s’escolta. Excel·lent espectacle.” Manel Haro

“Cap al tard és un espectacle deliciós... val la pena” Ara. Santi Fondevila

“La admiración del intérprete por Rusiñol se traduce en un formidable trabajo interpretativo, lleno de sutilezas y matices, propios de un actor en plena madurez.” José Carlos Sorribes

“Rusiñol com a vacuna. Val la pena passar-se aquest juliol per La Villarroel per gaudir de l’espectacle Cap al Tard.” Francesc-Marc Álvaro. La Vanguardia

Sinopsi

Malgrat l’extensió de la seva obra, tant pictòrica com literària, el que ha transcendit més de Rusiñol és el personatge. El personatge que ell mateix es va crear, i que li va donar, i li dóna encara, una gran popularitat. Un personatge, però, que sovint amaga el veritable Rusiñol.   
No va voler escriure les seves memòries i, per tant, moltes de les coses que en sabem han estat explicades per altres, que l’han mitificat o bé sovint l’han caricaturitzat, però poca cosa en sabem de primera mà. Llegint les seves proses, trobem algun tall on es delata, on descobrim el que realment li passava per dins, on ens confessa les seves inquietuds, els seus anhels, les seves pors, les seves il·lusions, el seu concepte de l’art, la seva filosofia, les seves addiccions; i tot seguit s’entreveu un altre Rusiñol, un Rusiñol tocat per una malenconia vital, un Rusiñol perseguint l’ideal, un Rusiñol ferit per les drogues i l’alcohol, un Rusiñol, sovint, molt més solitari del que la gent creu, un Rusiñol perdut en el seu propi personatge, un Rusiñol incomprès pels seus contemporanis. Un Rusiñol, al cap i a la fi, molt més interessant i complex que el dels “duros a quatre pessetes”.                                                                                                                 
“Sóc esclau de lo que fuig”. Aquesta frase resumeix molt bé l’autèntic Rusiñol, que va passar una vida intentant dominar l’intangible, intentant abraçar l’ideal tant en l’art com en la vida, una vida intensa , però també plena de frustracions.
“Cap al tard” és un recull d’aquestes proses; per mi, les més íntimes i definidores de Rusiñol, ordenades de manera que puguin tenir un sentit teatral, i una unitat de temps i d’espai. Assegut en un cafè, on ell va passar gairebé tots els capvespres de la seva vida, i acompanyat al piano pel seu amic Erik Satie, Rusiñol ens explica qui és.

Ramon Madaula

Fitxa artística

DIRECCIÓ: Sílvia Munt

INTÈRPRET: Ramon Madaula

MÚSIC: Marc Garcia Rami

PRODUCCIÓ: Bitó Produccions i Intent Produccions

Tarifes especials

  • Major de 65 anys – 15% dte. els dimecres i dijous*
  • Carnet família nombrosa o monoparental – 15% dte. dimecres i dijous*
  • Carnet discapacitat – 15% dte. dimecres i dijous* Només vàlid pel titular
  • Menor 35 anys – 15% dte. els dijous*
  • Carnet Jove – 15% dte. dimecres*
    Els descomptes no són acumulables
    *Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de movilitat reduïda, siusplau truquin a la taquilla del teatre i efectui la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins a mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb l’instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Comprar

Vine en Grup